Uudista

Vanemuise 148. hooaja avab draama “Hedda Gabler”

Vanemuise teater alustab laupäeval, 2. septembril uut, 148. hooaega etendusega “Hedda Gabler” Vanemuise väikeses majas.

Hooaja avaõhtu on tavapärasest erinev. Uksed on avatud alates 17.45, kell 18 tutvustavad dramaturgid hooaja uuslavastusi ovaalsaalis, teatrijuht Toomas Peterson tervitab publikut teatrisaalis ja kell 19 avab draamatrupp hooaja etendusega „Hedda Gabler“.

Etenduse eel ja vaheajal tutvustatakse 2017/18 aasta hooajakirja Ramp, meeldivaid üllatusi leiab Vanemuise väikese maja kassast.

Norra kirjaniku Henrik Ibseni näitekirjanduse maailmaklassika kullafondi kuuluv „Hedda Gabler“ esietendus esmakordselt 1891. aastal Münchenis ning oli 19. sajandi lõpus üks realismi läbimurdenäidendeid. Hedda Gabler on ühtlasi ka üks maailma näitekirjanduse tuntumaid dramaatilisi naisrolle. “Hedda Gabler” esietendus Vanemuise väikses majas 13. mail 2017.

“Hedda Gableri” tõlkija on Krista Kaer, lavastaja on Mehis Pihla, kunstnik ja valguskunstnik Kristjan Suits, kostüümikunstnik Pille Jänes, muusikaline kujundaja Lauri Kaldoja.

Osades on Piret Laurimaa, Karol Kuntsel, Margus Prangel, Külliki Saldre, Maria Annus, Jüri Lumiste ja Ene Järvis.


Teater Vanemuine alustab 2. septembril 148. hooaega. Toimub mitu esietendust, osaletakse draamafestivalil ja mitmetes koostööprojektides, lõpeb kaks suve kestnud Vanemuise suure maja renoveerimine. Tähtsaid sündmusi on septembris nii palju, et hooaja avamine kestab terve kuu!

FB: Vanemuise teatri 148. hooaja avakuu

29.08.2017