Kinolina kangelane

Kinolina kangelane

Ballett-komöödia

Balleti tegevus leiab aset 1927. aastal, ajal mil tummfilmiajastu andis teed helifilmidele ning kinokunstist sai romantiliste lugude ja suurte unistuste sümbol.

Joseph töötab assistendina filmikompaniis. Tema unistus on ühel päeval ise režissööritoolil olla ning abielluda kauni filmitähega, kelle tema süda juba praegu valinud on. Kui peadpidi pilvedes olemine maksab Josephile töökoha, asub noormees oma unistuste nimel tegutsema. Ühtäkki leiab ta end aga kangelasena kinolinal, kes seisab silmitsi pahalaste ja ohtlike olukordadega ning võitleb oma armastatu eest. Filmides pole miski võimatu, eriti kui kinokunsti suurkujud Charlie Chaplin ning Edna Purviance keerukate valikute puhul abiks on.

„Kinolina kangelane“ on rõõmsameelne tõlgendus filmiajaloo suurteostest tuttavatest stseenidest ja maailmast MGM muusikalifilmide võtmes, kus omal kohal on ilu, elu ning unenäolised seiklused.

Esietendus 17.02.2018 Vanemuise väikeses majas

See lavastus on eelkõige teile, romantiliste muusikali- ja tummfilmide austajad!

KAVALEHT

 


Lavastaja-koreograaf, libretist Silas Stubbs
Heliloojad W. Perry, R. Rodgers, J. Herman jt.
Kunstnik  Liina Unt (Endla Teater)
Videokunstnik Janek Savolainen
Valguskujundaja Andres Sarv
Pianist Andre Hinn

Osades Gus Upchurch / Lawrence Massie / Alain Divoux; Hayley Blackburn / Amy Bowring; Anton Jakovlev / Matthieu Quincy; Alain Divoux / Benjamin Kyprianos; Tarasina Masi / Yukiko Yanagi; Maria Engel / Laura Quin jt.

 

Videod